Bar

Leden van TC de Harremaat draaien jaarlijks 3 bardiensten.

Leden kunnen zelf hun bardiensten inplannen onder inschrijven bardienst. Als je jezelf voor eind april van het seizoen niet inplant dan wordt je door de bardienstplanner ingedeeld voor de nog openstaande diensten, mogelijk op een moment dat het jou niet uitkomt. VANDAAR DAT WIJ MET KLEM ADVISEREN JE DIENSTEN ZELF IN TE PLANNEN om dit te voorkomen

Log in op de site met je bij de Harremaat bekende e-mail adres en paswoord. Heb je geen paswoord of ben je deze vergeten, klik op opvragen, je krijgt dan een e-mail met een nieuw paswoord. Zodra je ingelogd bent kan je je diensten inplannen.

Kijk voor info over het draaien van bardiensten onder kantine instructies

Ongeveer 2 weken voor je bardienst ontvang je een herinneringsmail met de dan geldende code van het sleutelkastje.

Ben je ingepland/ heb je jezelf ingepland en ben je onverhoopt toch verhinderd? Dan moet je zelf ruilen / voor vervanging zorgen !!!

Doe je dat niet, en kom je niet opdagen, dan wordt het afkooptarief en rekening gebracht van € 50. Niet op komen dagen kan betekenen dat leden voor een dichte deur staan, Daarnaast is de bar onbezet, wordt er niet aangevuld, schoongemaakt etc. Je zadelt andere mensen op met extra werk.

Vóór het draaien van een bardienst is een IVA certificaat nodig. Deze kan je aanvragen onder menu IVA elders op deze pagina.

 

 

 

IVA

Alle bardienstvrijwilligers dienen een IVA instructie te hebben voltooid.

Heb je die nog niet? Doe dan de test op IVA test

Stuur je behaalde certificaat naar info@harremaat.nl

Kantine instructies

AANKONDIGING BARDIENST

Ongeveer 1 a 2 weken voordat jouw bardienst gaat beginnen krijg je een herinneringsmail. In deze mail staan ook de deurcodes/code sleutelkastje vermeld. De instructie voor het uitzetten van het alarm en het openen van het sleutelkastje hangt op de deur/het raam bij het alarmpanel.  

Bij vertrek controleren of alle deuren en ramen zijn afgesloten (incl. de schuiven als extra vergrendeling) en het alarm weer aanzetten. Instructie bij het alarmpanel.

WERKZAAMHEDEN BARDIENST

- Voor aanvang van de bardienst de toiletten controleren op voorraad toiletpapier/ papieren handdoekjes. Voorraad toiletpapier/ handdoekjes liggen in het invalidentoilet in de hal.

- De koelkasten onder de bar en naast de kassa dienen goed gevuld te zijn. Vanuit het magazijn achter de keuken kan de voorraad worden aangevuld. Om bij warm weer alvast een grote voorraad koud te hebben staan kan de koelkast in de keuken ook met frisdranken worden aangevuld. Tijdens het bijvullen van de koelkasten de bestaande voorraad checken op houdbaarheidsdatum en de nieuwe aanvulling achter in de koelkast zetten (first in first out). E.e.a. in verband met bederf. Ook de bierfusten aanvullen/koud zetten in de speciale fustenkoeling in de keuken. Er staat een steekwagen in het magazijn om de fusten te verplaatsen.

- Lege flessen, gesorteerd op soort, in de daarvoor bestemde kratten in het magazijn zetten. Indien deze niet gesorteerd zijn worden deze door de leverancier niet mee terug genomen.

- Karton e.d. in het magazijn direct links.

- Geconstateerde tekorten kantinevoorraad s.v.p. mailen naar inkoopharremaat@gmail.com.

- Vaatwasmachine regelmatig laten draaien (werkbeschrijving hangt boven vaatwasmachine). Voor vertrek de stop uit de vaatwasmachine halen zodat er geen water in blijft staan en de machine uitschakelen.

- De koelkasten goed bijgevuld achterlaten.

- Beschrijvingen van de koffieautomaat, frituur, magnetron e.d. hangen bij de betreffende apparaten.

- Als de laatste partijen op de baan zijn gespeeld moet de baanverlichting worden uitgeschakeld. De schakelaars zijn te vinden op de lichtpalen bij de betreffende banen. Men kan de spelers vragen de verlichting zelf uit te schakelen.

- De laatste ronde is om 23.15 uur, het exacte tijdstip wordt door de dienstdoende bardienstmedewerk(st)er bepaald. De afsluiting van de kantine dient om 23.45 uur te zijn (wij hebben een vergunning tot 24.00 uur), met uitzondering van toernooien en evenementen. Dan dient de sluitingstijd een uur na de laatst gespeelde wedstrijd te zijn. Eventuele afwijkende tijden in overleg met het bestuur.

- De kantine en het terras dienen opgeruimd achtergelaten te worden. De tafels met een vochtige doek afnemen en al het glaswerk schoonmaken/spoelen en opruimen.

- Tappen van bier: Houd het in water gespoelde glas schuin onder de tapkraan met de bovenrand direct bij de tapkraan. Trek de tapkraan in 1 keer open (dus niet langzaam openen). Het bier vult het glas. Tijdens het tappen het glas langzaam in loodrechte positie draaien. Als het schuim bijna bij de bovenrand is de tapkraan in 1 keer dichtzetten (dus niet langzaam). Zet het glas neer en laat het bier langzaam opstijgen. Indien nodig tap het glas iets bij (tap weer in 1 keer open en direct weer dicht). Verwijder het overtollige schuim met het biermes. Serveer het biertje.

-Vervangen bierfust: Als je niet weet hoe je een fust vervangt, vraag dan 1 van de aanwezigen, er is altijd wel iemand die weet hoe het moet. Vul de fustenkoeling meteen bij met een fust uit het magazijn, zo is er altijd koud bier

- Het is niet toegestaan dat anderen, buiten de bardienstmedewerker en bestuur/onderhoudsploeg , zich ongevraagd toegang verschaffen tot de ruimte achter de bar en in de keuken/het magazijn.  

- Bij vragen: Er is altijd wel iemand aanwezig die je verder kan helpen 

 KASSA

Er kan alleen met de pinpas worden betaald.

Een handleiding ligt bij de kassa, hoe deze te bedienen en hoe er mee te werken.